"Просвјета" у хуманој мисији

СПКД "Просвјета" је у Бечу 24. и 25. августа организовала сусрет са Анђелом Алексић и њеном породицом ради подршке у даљем опоравку оперисане девојчице. Представљена је и књига "Трновитом тамом до светла" Мике Влацовића, а приход од њене продаје намењен је даљем лечењу мале Анђеле.

У просторијама цркве Свети Сава и цркве Васкрсенија Христова у Бечу, 24. и 25. августа организовани су сусрети са Анђелом Алексић, њеном породицом и члановима хуманитарне организације из Врања Животна помоћ коју води Љубинка-Буба Миловановић.

Представљена је и књига „Трновитом тамом до светла" аутора Мике Влацовића, инспирисана и посвећена животној борби Анђеле, њене породице и пријатеља. Сав приход од продаје књиге намењен је даљем лечењу мале Анђеле.

После трансплантације срца у Бечу, 3. јануара, тринаестогодишња Анђела Алексић се вратила се кући у Боровац код Бујановца опорављена. Након тешке али успешне операције, Анђели предстоји опоравак који ће бити дуг и скуп, а једном месечно Анђела мора путовати у Беч на контроле. До краја живота мора да пије лекове да јој организам не би одбацио страно ткиво.

Чланови СПКД Просвјета Аустрија, који су помагали и у прикупљању средстава за операцију, решили су да подрже Анђелу, њену породицу и пријатеље из НВО Животна помоћ у даљој борби за опоравак Анђеле.

У програму, који је водила Зорица Вулић, доскорашњи секретар бечког одбора Просвјете, учествовали су Марија Перић и Миленко А. Бегановић, читајући одломке из књиге, као и група деце из Просвјетине мале причаонице (пројекта који са успехом већ више од годину дана подучава децу ћирилици и српској традицији).

Публици се обратио и аутор књиге, а све је у име домаћина поздравио председник бечке Просвјете, проф. Срђан Мијалковић.

Највећу пажњу и пуно емоција изазвали су разговори са Анђелом, њеним родитељима и Бубом Миловановић, који су, говорећи о протеклим тешким данима, али и успешној трансплантацији и опоравку, мало кога од присутних оставили равнодушним.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи