Школа спремна за ђаке

Захваљујући Данијели Тегин Савић, Мајевчанки која живи у Швајцарској и удружењу "Хоризонт", обновљена је школа у селу Мачковац, на Мајевици.

Још једна школа на Мајевици је темељно реновирана и спремна да дочека ученике у септембру. Поред школа у Јабланици и Липовицама, које су обновљене прошле и ове године захваљујући Удружењу Мајевичана у Швајцарској и Хуманитарном удружењу жена Мајевица, обновљена је и школа у селу Мачковац, захваљујући залагању Данијеле Тегин Савић, јавља за Програм за дијаспору РТС Миодраг Лукић из Швајцарске.

Данијела није заборавила свој завичај и више од три године помаже родни крај. По угледу на Удружење Мајевичана у Швајцарској и Хуманитарно удружење жена Мајевица, основала је заједно са својим супругом Швајцарцем удружење Хоризонт које помаже социјално угрожене породице на Мајевици.

Иако сама није похађала школу чије је реновирање омогућила, одлучила је да сакупи и уложи новац у њену обнову јер је била у веома лошем стању, као и већина школа на Мајевици.

И раније је Данијела Тегин Савић помагала свој родни крај, пославши пећи у оне школе на Мајевици које немају грејање, као и десетак компјутера.

Василије Обреновић, повратник из Швајцарске је помогао да пошиљке стигну до свог одередишта.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи