Протест Срба у Словенији

Савез српске дијаспоре Словеније организује мирну протестну шетњу 31. августа. Још једно протестно окупљање заказано је за 1. септембар испред Храма Светог Ћирила и Методија у Љубљани.

Савез српске дијаспоре Словеније организује мирну протестну шетњу 31. августа 2013. године око 14.45 сати, која ће кренути испред седишта Савеза српске дијаспоре у Линхартовој 13. Још један протест, без шетње, заказан је за 1. септембар од 11.30 до 12.00 часова испред Храма Светог Ћирила и Методија у Љубљани.

Протестном шетњом желе да укажу на самовољу, корупцију и безакоње у локалним и државним институцијама, пише у позиву Савеза српске дијаспоре Словеније.

Протест је, између осталог, упућен Министарству за културу владе Републике Словеније због задњег пописа становништва септембра 2011. у којем словеначки статистички биро није водио Србе као нацију,  због не добијања финансијске помоћи за рад Савеза српске дијаспоре у Словенији и њених друштава, због не спровођења пуноснажних пресуда Удружења српских књижевника у Словенији...

Протестна шетње је планирана и до зграде амбасаде Републике Србије у Љубљани.

У центру Љубљане, код Прешерновог споменика, српска друштва ће у народним ношњама извести културно - уметнички програм, а код љубљанског парка Мостец ће се одржати Треће међународно фолклорно такмичење "Фолклор Балкана" Љубљана 2013, као и такмичење певачких група.

Протест је пријављен државним словенским институцијама и пратиће је ТВ екипе из Словеније и окружења, пише у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи