Србија у Аустралији

Манифестација "Дани српске културе" се одржава од 5. до 15. септембра у четири града Аустралије. Планиране су разноврсне културне, привредне и друге активности у циљу презентовања српске историје и традиције, као и унапређења и повезивања дијаспоре и матице.

Овогодишња манифестација "Дани српске културе" се одржава у четири града Аустралије, у периоду од 5. до 15. септембра и то у Сиднеју, Мелбурну, Бризбану и Перту.

Циљ манифестације, која је јединствен спој културе и бизниса, лепоте и уметности, је чување и неговање српске културе, традиције и језика. Има за циљ и унапређење и повезивање Србије на културном и економском плану са дијаспором.

Покровитељ овогодишње манифестације је Генерални конзулат Републике Србије у Сиднеју у сарадњи са Матицом исељеника Србије и Историјским музејом Србије.

Историјски музеј Србије ће на изложбама у Сиднеју од 5 до 11. у просторијама Генералног конзулата и у Мелбурну од 12. до 22. септембра у галерији "Српског гласа" представити изложбу "Све српске војводе и српско оружје".

Глумац и уметник Горан Султановић изводи монодраму "Ја певам свој блуз", док ће музичар богате каријере Душан Дуда Безуха пратити глумца и представити се својим музичким програмом.

Модне креаторке Марија Иванковић и Драгица Гаврић презентоваће "Marija Hand Made" и "Gani Hand Made", а сликарка, иконописац, професор, поета и хуманиста Гордана Ненадовић представиће своја уметничка дела.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи