Састанак у Привредној комори Аустрије

Српско-аустријско-италијанско удружење привредника Тирол примљено је на први званични радни састанак у Привредној комори Аустрије за Тирол. Представљени су циљеви и планови овог удружења насталог из пројекта покренутог на конференцији Савеза Срба Аустрије у априлу ове године.

Делегација Српско-аустријско-италијанског удружења привредника из Тирола у којој су били председник Управног одбора Александар Михаиловић и потпреседник сектора финансија Драган Милорадовић, као и представници службе за информисање Савеза Срба Аустрије, састала се у Тиролу са представницима Привредне коморе Аустрије и том приликом су усаглашени ставови око даљег заједничког деловања.

Привредну комору Аустрије на овом састанку представљали су председница и потпредседник привредне коморе Тирол за град Инзбрук, Регина Штангер и Матијас Пошл, и координатор коморе за спољне послове са ЕУ и осталим земљама, Грегор Лајтнер.

Представник за спољне послове, Грегор Лајтнер, предложио је да се оствари комуникација и директан сусрет са привредном комором Италије, тачније подручном асоцијацијом EOS (Export Organisation Südtirol) у Болзану, у Јужном Тирол у Италији, као и представницима привредне коморе Аустрије у Београду.

"Удружење ће са наше стране имати пуну подршку. Сви пројекти биће сагледани од стране стручних тимова коморе и помоћи ћемо колико је то максимално могуће" нагласио је Матијас Пошл.

"На нама је да у наредном периоду размотримо пројекте и календар термина заједничких радних састанака као и термине за посета делегација из Србије и Републике Српске, и све их ускладимо да можемо дати пуну подршку овом удружењу. Уједно и да наше предузетнике, мала и средња предузећа информишемо да узму активно учешће које је од великог значаја за проширење њиховог посла, као и сарадњу са земљама које су пред вратима ЕУ" додао је Пошл.

Након састанка, Драган Милорадовић, потпреседник Српско-аустријско-италијанског удружења привредника за сектор финансија, изразио је своје велико задовољство одржаним састанком.

"Учињен је велики корак напред, сматрам да смо добили подршку на правом месту и поставили чврсте темеље удружења. Подршка од Владе Републике Србије и Привредне коморе Аустрије показатељ је да то што радимо вреди и биће од великог значаја и за друштво и за привреду" нагласио је Милорадовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи