петак, 09.08.2013, 14:12 -> 14:49
Аутор: Источник
Српски фестивал хране у Киченеру
Четврти Српски фестивал хране у Киченеру одржан је крајем јула. Служени су српски гастрономски специјалитети, а наступили су фолклорно друштво "Стеван Синђелић" и певачко друштво "Божури".
Српски фестивал хране (Serbianfoodfestival), у Киченеру, у Канади, је један од најпосећенијих у тој земљи а можда и целој Северној Америци. Фестивал је прошле године посетило око пет хиљада посетилаца, док је ове године тај број био нешто мањи због лошијих временских услова.
Фестивал је заживео пре четири године с намером да се српска култура, традиција и све што је наш народ изнедрио кроз своју богату историју представи нашим комшијама и суграђанима, разних култура и националности.
Овогодишњи фестивал је почео 27 јула. Служени су специјалитети српске кухиње - јагњеће и прасеће печење, јунетина са ражња, подварак, гулаш, пасуљ са сувим ребрима, и наравно незаобилазни ћевапчићи. Коло српских сестара је припремило велики избор пита и слаткиша.
Присутнима се прво обратио Владика Георгије, поздравио и похвалио рад, залагање и љубав коју овдашњи верници исказују према својој Цркви и изразио жељу да се представимо као прави домаћини и хришћани нашим комшијама.
Представило се фолклорно друштво Стеван Синђелић, као и певачко друштво Божури, који су присутне упознали са српском народном игром и певањем.
Доброј организацији допринео је велики број волонтера који су узели учешће у овом фестивалу.
Упутство
Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.
Број коментара 0
Пошаљи коментар