Камп против компа

На Ади Циганлији, у природном окружењу, током целог распуста трају дечији кампови који покушавају да одвоје децу из Србије и дијаспоре од компјутера и других технолошких зависности. Искључени мобилни телефони и спавање у шаторима - нова су искуства за децу двадесет првог века.

Певање, играње и глума у парку седам дана, без компјутера. Новина је не само за нашу децу. Петар је из Аустралије и први пут је у оваквом кампу.

„У 7 ујутру устанемо, оперемо зубе, трчимо на трим стази 1,6 км, затим доручкујемо и одемо у паркић и на базен", каже Петар Марић.

Он је био у кампу у Аустралији, и каже да је тамо строжи режим, јер не могу ни 20 метара да изађу испред кампа. И Исидора из Енглеске има искуства са камповима.

„Тамо смо били само три дана, спавали смо у кућицама, али занимљивије је овако, у шатору и врећама за спавање", каже Исидора Крсмановић.

Овде се научи много ствари...али без компјутера је тешко малишанима који су научили програмске језике пре него што су проговорили.

„Мало ми смета јер имам другарицу у Америци и навикла сам да причам са њом преко скајпа", каже Исидора.

„Основни циљ кампа је да мало одвојимо децу од компјутера и да им покажемо да има и других садржаја за њих у природи, треба да им раде сви мишићи а не само кажипрст десне руке", каже Александар Гаврић, организатор кампа.

„Имамо доста акривности, ронимо, трчимо, радимо вежбе, бавимо се спортом...", каже Елена Димова.

Уз песму, логорску ватру, око 22 часа сви иду на спавање....иако су им можда тврди кревети, не жале се на смештај. Бар на недељу дана шатори су њихови домови.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи