Први пут на море

Француска организација "Солидарност за Косово" je организовала летовање на мору за четрдесеторо деце из српских енклава на Косову. Летовање ће трајати 7 дана, а биће испуњено културно-уметничким активностима и излетима.

Другу годину за редом, француска организација Солидарност за Косово организује летовање на мору за четрдесеторо деце из српских енклава на Косову. Охрабрени успехом првог путовања које је организовано прошле године у Херцег Новом, Солидарност за Косово није оклевало да понови ту солидарну акцију и ове године.

Деца, која су стигла у летовалиште у Чању, а коју је изабрала Рашко-призренска епархија по социјалним критеријумима, већ су упознала чари купања у мору.

„Ово путовање је прилика за најсиромашнију децу да по први пут виде море. То је такође прилика за њих да прекину живот у изолацији упознајући другу децу, стварајући пријатељства, и истовремено уживајући у распусту на мирном месту, далеко од посебно тешке свакодневнице", рекао је Арно Гујон, директор Солидарности за Косово.

Ово летовање које ће трајати седам дана, ће бити испуњено културно-уметничким активностима, као што су позориште или сликарство, али ће такође бити и екскурзија бродом до јадранских острва или до манастира Острог. Паралелно са тим активностима, деца ће моћи да науче да пливају у школи пливања.

Овај хуманитарни пројекат у потпуности финансира организација Солидарност за Косово, којој је седам стотина донатора из Француске дало подршку.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи