Камп РТС -а у Пожаревцу

Атлетско-едукативни камп РТС-а за децу из расејања одржан је ове године у Пожаревцу. Какве утиске је осамдесеторо малишана понело у своје домовине погледајте у емисији "Камп РТС-а - Пожаревац 2013." аутора Решада Шемовића на Сателитском програму РТС, 28. јула у 17.05 сати.

Атлетско-едукативни камп РТС-а за децу из расејања одржан је ове године у Пожаревцу, од 22. до 30. јуна, а камп је круна кроса РТС-а који је одржан током априла, маја и јуна у петнаестак земаља Европе.

Допутовало је десет екипа из девет земаља, око 80 деце и њихових пратилаца из Шведске, Данске, Немачке, Русије, Мађарске, Румуније, Републике Српске, Хрватске, Грчке.

У кампу су биле организоване интерактивне образовне радионице, часови матерњег језика, историје, географије, веронауке, обилазак културно-историјских и туристичких знаменитости Браничевског округа и спортске радионице.

Учесници кампа су најпре посетили дом Патријаршије где их је примио патријарх српски Иринеј. Патријарх је у разговору са малишанима и њиховим пратиоцима рекао да је важно да долазе у отаџбину својих родитеља и да се упознају са традицијом и лепотама Србије.

Покровитељ кампа је Министарство науке и технолошког развоја и Град Пожаревац уз подршку Министарства омладине и спорта. 

Емисија о овом догађају је на Сателитском програму у недељу, 28. јула у 17.05 сати, а можете је пратити уживо и преко лајв стриминга на http://www.rts.rs/page/live/ci.html

Аутор емисије је Решад Шемовић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи