Скупштинска заседања и онлајн

Преко скупштинског сајта parlament.rs омогућено је праћење скупштинских заседања, конференција за новинаре посланика, заседања радних тела, активности председника Скупштине и других догађаја у организацији парламента. Пренос скупштинских заседања на РТС-у неће бити укинут.

Рад Скупштине Србије од 9. јула грађани могу да прате уживо путем Интернета на веб-страници parlament.rs, а на тај начин се, како истичу у тој институцији, повећава отвореност и транспарентност рада парламента.

Грађани са Интернет прикључком могу да прате рад седница парламента и свих радних тела, конференција за новинаре посланика, јавних слушања, активности председника Скупштине као и других догађаја у организацији парламента.

„Од данас све што се дешава у скупштини преносиће се уживо преко модерног веб-сајта и неће бити уског грла или загушења", рекао је председник Административног одбора Зоран Бабић на конференцији за новинаре.

Он је навео да ће бити омогућено и коришћење архиве свих догађаја за све оне који нису у могућности да их испрате уживо.

Генерална секретарка парламента Јана Љубичић указала је да се парламент одлучио на овакав пројекат како би грађани имали увид у комплетан рад те институције.

Љубичић је рекла да је месечна вредност пројекта око 826.000 динара.

На питање да ли ће после увођења преноса посредством Интернета бити укинут пренос скупштинских заседања на РТС-у, Љубичић и Бабић су навели да се то неће догодити, навевши да ће пленарне седнице и даље бити преношене на РТС-у у складу са уговором који јавни сервис има са парламентом.

Пројекат је реализовала фирма "Видеонет доо" са којим је уговор закључен до априла 2014. године, а Љубичић је објаснила да се тако избегло да било ко има вишегодишњу тапију на преносе из парламента и омогућило да, уколико парламент не буде задовољан услугом, буде ангажована нека друга фирма.

Број корисника који истовремено могу да прате преносе преко Интернета није ограничен, а поред тог преноса на веб-страници парламента моћи ће да се прате најновије вести у кролу који се аутоматски ажурира.

Подаци из рубрике Народна скупштина у бројкама допуњени су прегледом података који се односе на активности парламента од 1991. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи