Камп, а не комп

Током распуста у Београду се организују разни бесплатни летњи кампови, едукативне радионице и спортске активности. Овогодишњи „Камп, а не комп“ на Ади Циганлији окупио је нашу децу из Америке, Индије, Маниле, Србије.

Деца, са разних страна света, кажу да им компјутер и игрице не недостају. Активности којима се баве довољно заокупљају њихову пажњу. У кампу уче: дизање шатора, везивање чворова, ложење ватре, пецање, едукација о исхрани у природи, прављење импровизованих склоништа, оријентација у природи.

Александар Гаврић, руководилац кампа „Камп, а не комп" наглашава:

„Имамо максималне услове, а на нама је да се позабавимо том децом. Већ видимо резултате, напредак, деца су све боља и активнија, способнија, и све самосталнија што је јако битно, поготово у овом узрасту. Битно је да се одвоје од маме и тате, да могу да спавају сами и са другарима у природи, да се не боје буба. И да науче разне друге ствари о природи" каже Гаврић.

У природном окружењу, летњи кампови имају за циљ да одвоје децу од компјутера и других технолошких зависности. Кроз разноврсне спортско-едукативно-рекреативне садржаје, дружењем и радом у групама се развијају менталне и моторичке способности, осећај за тимски рад и солидарност али оно што је можда највредније стичу се познанства - пријатељи за цео живот.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи