Азбука на изложби "Слова 01"

Изложба илустрованих ћириличних слова „Слова 01“ српског уметника Братислава Миленковића отворена је у скопском кафеу „Концепт 37“. Миленковић је познати графичар и илустратор који, између осталог сарађује и са медијима као што су „Њујорк тајмс“, „Фајненшал тајмс“, „Компјутер Артс магазин“.

У новом изложбеном простору "Концепт 37" у Скопљу, 2. јула је отворена изложба илустрованих ћириличних слова „Слова 01" српског уметника Братислава Миленковића.

У каталогу изложбе, Јана Оршолић са Факултета примењених уметности у Београду, написала је:

„Он је илустровао ћирилицу и тиме нам је представио на начин на који је до сада нисмо видели. Братислав словима влада на јединствен начин и на то утиче његова истрајност у истраживању ове области. Већ дуго их тестира и кроз аналогно и кроз дигитално, савремено калиграфско, цртано руком или компјутерски, пројектовано у цртачким или програмима за прављење фонтова. Све те вештине које је последњих година вредно савладавао, сада су сасвим у функцији описивања његових идеја.

Братислав нам своје карактере приказује кроз ове карактере, како често кажемо, понесени енглеским називом за словни знак. Ова азбука представља спој свега набројаног: старог и новог, аналогног и дигиталног, истока и запада, латинице и цирилице, кроз призму Братислава Миленковића. Пред нама је јединствена азбука" закључила је Оршолић.

Уочи отварања изложбе у Скопљу, Миленковић је одржао презентацију дела својих пројеката уз кратко предавање на тему илустрације.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи