Фабрику у Брусу гради дијаспора

Захваљујући капиталу наше дијаспоре у Русији која доводи у родни крај немачку технологију, у Брусу се гради фабрика за пелетирање дрвета. У питању је јединствена технологија, прва у региону ове врсте за коришћење обновљиве енергије. У првој фази рада биће запослено 50 радника.

Захваљујући капиталу наше дијаспоре у Русији која доводи у родни крај немачку технологију, у Брусу се гради фабрика за пелетирање дрвета, која ће у првој фази упослити педесет радника. Ово је прва од фабрика која ће се отворити у овом крају захваљујући српским бизнисменима из Русије Горан Радмановац и Миломиру Здравковићу. У питању је јединствена технологија прва у региону ове врсте за коришћење обновљиве енергије.

Фабрика, која је тренутно у изградњи, бавиће се производњом пелети за грејање на бази високо развијене немачке технологије, а пројекaт и еколошки програм производње представља се 11. маја у центру села Лепенац крај Бруса.

Догађају присуствује директорка Канцеларије Владе Србије за дијаспору др Славка Драшковић, градоначелник Крушевца Братислав Гашић и председник општине Брус Зоран Обрадовић, привредници из Русије и представник немачке фирме „Шустер инжињеринг" Хајнц Брокман.

Ово је само први од пројеката под покровитељством владине Канцеларије за дијаспору и Србе у региону, који подстиче економско повезивање дијаспоре кроз концепт завичајних удружења. У оквиру овог концепта, после недавне службене посете др Драшковић Москви, интензивирана је сарадња Крушевца и Москве. На пролеће идуће године се очекује још једна фабрика за производњу пелети у истом крају, а на јесен ће делегација од тридесетак привредника из Москве у организацији наше дијаспоре посетити Крушевац и Сремске Карловце.

У сарадњу с локалним самоуправама, осим сарадње Крушевац-Москва, Канцеларија је помогла јачање сарадње удружења Нишлија из Чикага и града Ниша, и удружење Пожаревљана из Беча и града Пожаревца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи