Фестивал српског фолклора у Малмеу

Други Фестивал српског фолклора одржан је 27. априла у Малмеу. Учествовало је пет културно-уметничких друштава - "Ситан вез" из Малмеа, "Козара" из Гетеборга, "Бели орлови" из Стокхолма, "Синђелић" из Гетеборга и гости из Париза "Извор".

Други Фестивал српског фолклора одржан је 27. априла у Малмеу. Идеја за покретање овакве манифестације је потекла од челних људи СКУД-а Ситан вез пре неколико година. Иако је на први поглед изгледала као превелики изазов за једно мало друштво, показала се као реална, јавља Драган Микуловић из Шведске за Програм за дијаспору РТС.

Скоро три сата смењивали су се ансабли, од најмлађих до старијих, и презентовале кореографије и народне ношње. Целу манифестацију, која нема такмичарски већ ревијални карактер су финансирали чланови друштва Ситан вез.

На овој манифестације је учествовало пет културно-уметничких друштава - Ситан вез- Малме, Козара - Гетеборг, Бели Орлови-Стокхолм, Синђелић - Гетеборг и гости из Париза СКД Извор.

Председница СКУД-а Ситан вез је поздравила све присутне.

"Хвала свима који дају свој допринос да млади не изгубе везу са родним крајем и својим коренима. Хвала свим друштвима која су наступала пуна срца, као што су била и срца свих нас у сали", рекла је Свјетлана Јововић.

Драган Микуловић, председник српског удружења Ђердап из Нестведа из суседне Данске, захвалио се домаћинима из Ситног Веза за дугогодишњу сарадњу и уручио им захвалницу поводом 40-тог јубилеја удружења Ђердап, као и председници друштва Ситан вез Свјетлани Јововић.

Домаћини су свим учесницима и свима који су дали свој допринос да се одржи Други фестивал српског фолклора уручили захвалнице и плакете.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи