Са српском заставом у Малме

Представнице Србије на овогодишњем такмичењу за најбољу песму Европе „Моје 3" спремне су за Малме. Наступаће 14. маја као 16. и затворити прво полуфинално вече. Као и до сада, велика подршка у гласању се очекује од српске дијаспоре и из региона.

У холу РТС-а, последњег дана априла, Мирна, Сара и Невена опростиле су се певајући романтичну верзију песме "Љубав је свуда" и најавиле одлазак у Малме, а представили су се и остали чланови српског евровизијског тима.

Заменик директора Канцеларије Владе Србије за дијаспору и сарадњу са Србима у региону Растко Јанковић, позвао је Србе из расејања да подрже наступ групе „Моје 3" и пожелео представницама Србије срећу на такмичењу.

Јанковић је чланицама групе „Моје 3" Невени, Мирни и Сари предао заставу Србије и поручио им да ће, и ако не буду прве, сигурно бити најлепше на Песми Евровизије.

Представнице Србије на овогодишњем такмичењу за најбољу песму Европе, „Моје 3" наступаће 14. маја у Малме арени као 16. и затворити прво полуфинално вече. 

За Србију у првом полуфиналу „Евросонга" могу да гласају ТВ гледаоци из следећих земаља: Велика Британија, Шведска, Италија, Данска, Хрватска, Украјина, Холандија, Аустрија, Словенија, Естонија, Русија, Литванија, Ирска, Белорусија, Црна Гора, Белгија и Молдавија.

Редослед наступа у финалу биће познат до 17. маја у три сата ујутру. Пре тога, обавиће се прелиминарни жреб финалиста, чиме ће се одредити у ком делу вечери наступају такмичари.

Посебним жребом, биће одређен редослед наступа чланова „Велике петорке" 12. маја на конференцији за новинаре. Од раније је познато да ће домаћин, представник Шведске, наступити 16. у финалу.

На прошлогодишњој Песми Евровизије Жељко Јоксимовић је заузео трећу позицију, у највећој мери захваљујући гласовима српске дијаспоре и из региона. У европским земљама у којима живи највећи број наших људи, сабрано је и највише гласова за Србију: из Француске стигло је 8 поена, из Швајцарске 10, Аустрије 10, Шведске 10, Норвешке 10, Немачке 10, Холандије 10...

Највише поена стигло је и из региона по 12 из Хрватске, Словеније, Бугарске и Црне Горе. Македонија и Бих су гласале са по 10 поена за Србију.

 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи