Словенске земље у 2Д

Историјски архив Београда учествује на изложби "Словенске престонице у 2Д - Престонице словенских земаља виђене кроз архивски материал", која је отворена 6. маја у Паризу.

Историјски архив Београда учествује на изложби "Словенске престонице у 2Д - Престонице словенских земаља виђене кроз архивски материал", која је отворена 6. маја у Паризу, у просторијама Унеска.

На изложби учествују државни и градски архиви свих словенских земаља.

Кроз архивску грађу биће представљени историјски развој и знаменитости Београда, Братиславе, Цетиња, Кијева, Љубљане, Минска, Москве, Прага, Сарајева, Скопља, Софије, Варшаве и Загреба.

Изложбу организује Форум словенских култура (ФСК) у сарадњи са градским, регионалним и државним архивима свих 13 градова. У раду Савета за извођење пројекта, којим председава председник ФСК мр Андреја Рихтер, учествовао је и директор Историјског архива Београда мр Драган Гачић.

Изложбу ће отворити директорка Унеска Ирина Бокова и генерални секретар ИЦА Дејвид Лич.

Учешћем на изложби и представљањем својих најзначајнијих докумената, Историјски архив Београда део је међународног културног догађаја од првобитног значаја, стоји у саопштењу Архива.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи