Шири ми се моје коло мало...

Четврти Фестивал фолклора Срба са западне стране Дрине под називом "Шири ми се моје коло мало" одржаће се 11. маја у Београду. Окупиће се око петнаест српских фолклорних ансамбала из Србије, Словеније, Хрватске, Републике Српске...

Културно уметничко друштво Крајина из Београда ове године у мају организује Четврти Фестивал фолклора Срба са западне стране Дрине. Овогодишњи Фестивал у Београду окупиће 12 - 15 српских фолклорних ансамбала из Србије, Словеније, Хрватске, Републике Српске...

Свечани дефиле фолклорних ансамбала биће одржан 11. маја од Кнез Михајлове улице, игром и песмом до Трга Републике, Трга Николе Пашића, Скупштине Београда а у поподневним часовима у Установи културе Вук Караџић одржаће се целовечерњи концерт свих учесника.

Четврти Фестивал фолклора је наставак активности културне размене Српских фолклорних анасамбала из Србије, Хрватске, Словеније, Републике Српске, а у плану је проширење и на Македонију и Црну Гору.

Први Фестивал фолклора Срба са западне стране Дрине је одржан 08. маја 2010. године. 

Жеља организатора је да сваки наредни Фестивал има тенденцију раста и већег броја пријављених ансамбала са чиме се добија како на пољу културе, туристичкој промоцији Београда тако и на проширењу сарадње свих учесника и планова за даље активности оснивања Фестивала у градовима одакле долазе сами учесници. 

Овај Фестивал подржавају институције културе Републике Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи