Представници Срба са аустријским канцеларом Фајманом

Делегација Савеза Срба Аустрије и Заједница Срба Тирол састала се у Инсбруку са аустријским канцеларом Вернером Фајманом и кандидатом Социјалдемократске партије Аустрије СПО за Тирол Герхардом Рехајсом. "Наш програм подразумева лакше школовање и стицање већих права за емигранте", истакао је Рехајс.

У конгресном центру Инзбрука, на отварању предизборне турнеје Социјалдемократске партије Аустрије, делегација Савеза Срба Аустрије и Заједнице Срба Тирол састала се са аустријским канцеларом Вернером Фајманом и кандидатом Социјалдемократске партије Аустрије СПО - за Тирол Герхардом Рехајсом, јавља за РТС Александар Михаиловић из Инсбрука.

„Држава Аустрија је отворена за све стране држављане који живе и раде овде, да стекну права као и сви држављани Аустрије. Применом програма Социјалдемократске партије Аустрије и Срби који живе овде оствариваће већа права и имати боље услове за живот и рад ", рекао је аустријски канцелар Фајман.

Герхард Рехајс, кандидат за Тирол на предстојећим изборима је говорио о питањима која су важна за Србе у овој алпској држави.

„Између осталог Аустрија и Тирол као покрајина, је земља која треба да има отворену сарадњу са свим мигрантима, а посебно са Србима и њиховим Савезом и заједницама, јер их са подручја Балкана има највише и показали су да су добро интегрисани у аустријско друштво. Све оно што ће програм Социјалдемократа донети за Србе који овде раде и живе је интересантно из разлога што наш програм подразумева лакше школовање и стицање већих права од стране радника.

Мој став је да свако дете треба да познаје свој матерњи језик, па онда и језик земље у којој живи. Мислим да је ваше интересовање за српским језиком, језиком земље из које ваша деца потичу, одлична ствар јер су данас многи од њих држављани Аустрије", рекао је Рехајс. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
7° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи