Лејди свира блуз

Београдска блуз гитаристкиња Ана Поповић већ годинама живи у Амстердаму, у Холандији. Ових дана наступа широм Америке, а у Чикагу је свирала у чувеном Buddy Guy's Legends клубу. Током лета планира наступе са својим деветочланим бендом у Пољској, Словенији и Србији.

Не морате бити обожавалац блуз музике да бисте били одушевљени наступом Ане Поповић. Она све плени невероватном енергијом на сцени, лакоћом свирања на гитари и жестином свог гласа. Када ова 36-годишња Београђанка пева на енглеском, звучи као да је рођена Американка. Живи у Амстердаму, а последњих месеци, доста времена проводи у Мемфису, у савезној држави Тенеси, где ради на новом компакт диску.

„Почели смо нову турнеју 2013, ово је првих десет дана, загревамо се... Још свирамо стари материјал, а 16. априла креће официјелно нови материјал, и излази нова плоча. Први велики концерт је у Њу Орлинс џез фестивалу који је сјајан. Ту ћемо довести деветочлани бенд који су снимали са мном на плочи у Мемфису, и то ће бити једна посвета Мемфис блузу Алберта Кинга, Алберта Колинса, један фанк блуз, који се свирао пре 50-60 година на југу Америке", каже Ана.

Ана је једина Београђанка која у Америци и широм света свира блуз и то веома успешно...

„Дугим радом је дошло до тога. Ја сам се увек трудила да се моје име чује у Америци, јер мислим да је Америка најбитније тржиште где можеш да свираш и да живиш од тога, и битно је да је име препознатљиво", каже Ана.

Иначе, ова дама енергични блуз гитариста је и мама двоје мале деце. Тако да је и током свирке у Чикагу, њена мама прискочила у помоћ и причувала осмомесечну бебу у просторијама иза бине.

„Она је ту да ми помогне око мале, имам ћеркицу од 8 месеци, имам и сина од 4,5 године, он је са татом у Мемфису, јер мора у школу...А моја мама и ћерка Лена су у соби иза нас, где спава", каже Ана.

Ана поповић се нада да ће овог лета доћи и у Србију.

„Ради се на томе, дефинитивно. Ми смо већ букурани са деветочланим бендом, чини ми се у Пољској и Словенији и надам се да ће између тих датума бити нешто и у Београду", каже Ана.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
7° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи