Основано удружење "Доситеј" у Темишвару

У Темишвару је недавно основано удружење "Доситеј", са седиштем у згради Савеза Срба у Румунији. Организација је основана са циљем да подржи просветне и културне активности Срба у Румунији и промовише традиционалне српске вредности и међуетничку сарадњу.

Недавно је у Темишвару у просторијама Српске теоретске гимназије Доситеј Обрадовић основано удружење Доситеј. Седиште удружења Доситеј је у Темишвару у згради Савеза Срба у Румунији.

Оснивачи асоцијације су Љиљана Барзу, Невена Чоков, Маријана Шакотић, Олга Спорин, Марија Јашин и Рајко Корња. Основали су ову организацију са циљем да она подржи просветне и културне активности Срба у Румунији, као и  промовисање традиционалних српских вредности и међуетничке сарадње. Доситеј има за циљ и допуну материјалне базе српске гимназије као и уступање школи на бесплатно коришћење средстава којима удружење располаже.

Можда је ипак најважнија чињеница да новооснована асоцијација намерава, у оквиру својих могућности да додељује стипендије и награде ђацима Српске теоретске гимназије Доситеј Обрадовић и да финансира добротворне и културно-спортске активности.

Председник удружења је др Александар Радован, директор Српске теоретске гимназије Доситеј Обрадовић који сматра да овакве асоцијације могу представљати битну карику у просветном и културном ланцу образовања наше деце.

"Веома је важно искористити сваку законску могућност која нам се пружа за помоћ нашим ученицима као и сваку прилику за побољшање квалитета наставе у нашим школама", каже Александар Радован.

Директор Радован је уверен да ће удружење Доситеј својим деловањем допринети у сарадњи са Савезом Срба и усавршавању наставника у нашим школама.

Финансијски извори новооснованог Доситеја биће добротворни прилози, субвенције, приходи од услуга, спонзорства, таксе за учлањење, дивиденде и камате и други законсконом предвиђени извори.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи