Предлози за избор делегата Скупштине дијаспоре

Канцеларија за сарадњу с дијаспором и Србима у региону позива делегате Скупштине дијаспоре, организације и појединце у дијаспори и региону да дају конкретне предлоге за будући модел избора делегата за Скупштину дијаспоре и Срба у региону. Предлози се могу слати до 26. априла 2013. године путем електронског формулара.

Припреме предлога измена и допуна Закона о дијаспори и Србима у региону су у току, све са циљем унапређења појединих законских решења.

Једно од питања је и начин избора делегата, који чине Скупштину дијаспоре и Срба у региону, а која треба да буде симбол јединства матичне државе и расејања. Циљ је да се пронађе адекватан начин да српску заједницу из одређене државе представљају они који су најбољи по својим биографијама и личним, људским и родољубивим вредностима, пише у саопштењу Канцеларије за сарадњу са дијаспором и Србима у региону. 

С тим у вези, Канцеларија даје прилику да се сви укључе и дају конкретне предлоге за будући модел избора делегата за Скупштину дијаспоре и Срба у региону.

Канцеларија наглашава да ће сваки предлог бити пажљиво размотрен, а користиће за израду нацрта подзаконског акта, којим ће бити прописани ближи услови и начин избора делегата.

Неопходно је пронаћи једнообразно решење за представнике свих земаља у којима живе наши људи.  Бројност, степен организованости, статус и многе друге карактеристике српске националне заједнице имају своје специфичности у свакој конкретној држави, пише у саопштењу Канцеларије.

Предлози се могу слати до 26. априла 2013. године путем електронског формулара, који се налази на сајту владине Канцеларије за дијаспору.

 

 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи