Канцеларија за дијаспору у Нишу активна од маја

Канцеларијa за дијаспору у Нишу требало би да почне са радом 18. маја, најављено је из кабинета градоначелника Ниша Зорана Перишића. Тог дана почиње Европска смотра фоклора, а у граду ће боравити више од четири хиљаде наших људи из свих крајева Европе.

Канцеларијa за дијаспору у Нишу требало би да почне са радом 18. маја. То је најављено приликом сусрета помоћника директора Канцеларије за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Растко Јанковић и самосталног саветника Олге Милојевић са градоначелником Ниша проф. др Зораном Перишићем 27. марта, стоји на сајту Канцеларије за сарадњу са дијаспором и Србима у региону.

Осамнаестог маја у Нишу почиње Европска смотра фоклора када ће у граду боравити преко четири хиљаде наших људи из свих градова Европе.

Кацеларија за дијаспору града Ниша у сарадњи са Канцеларијом за сарадњу с дијаспором и Србима у региону приредиће свечаност поводом отварања, на коју ће бити позвани и представници учесника Смотре.

Канцеларија се отвара при кабинету градоначелника, а главни циљ је да се омогући правна сигурност и административна ефикасност за пословне подухвате наших људи из дијаспоре, рекао је градоначелник Зоран Перишић.

Наша сарадња треба да буде двосмерна, одржаваће се редовне консултације и организовање скупова и догаћаја у циљу јединственог деловања на повећању економског и културног ангажовања дијаспоре у Србији, истакао је помоћник директора Растко Јанковић.

Састанку су присуствовале шеф службе за међународну сарадњу Драгана Јешић и координатор Канцеларије за дијаспору Тамара Ћирић. Разговарало се и о организовању предстојеће Европске смотре фоклора и обележавању годишњице Миланског едикта.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи