Фудбалски турнир у знак сећања

На девету годишњицу мартовског погрома на Косову и Метохији а у знак сећања на жртве, КСУД "Братство" из Инсбрука је 17. марта организовало турнир у фудбалу, који је почео минутом ћутања.

На девету годишњицу мартовског погрома на Косову и Метохији у којем је убијено 19 особа, протерано 4.012 Срба, етнички очишћено шест градова и девет села, запаљено 35 цркава, а порушено, запаљено или тешко оштећено 935 српских кућа и 10 друштвених објеката, КСУД Братство из Инсбрука је организовао турнир у фудбалу на којем је учествовала и фудбалска секција Српске православне омладине Инсбрук - СПО(Ј)И, ФК Споји!, јавља за Програм за дијаспору РТС Владимир Влајић, председник Српске Православне Омладине Инсбрук - СПО(Ј)И.

Турнир је почео минутом ћутања, а домаћа екипа Братства је на првој утакмици носила црне траке у знак сећања на све страдале Србе током мартовског погрома, док су екипе Мики транспорт и ФК Споји! траке носили током читавог турнира.

Сви су стајали у миру и тишини, док је гостујућа хрватска екипа НК Зрињски одбила да устане и минутом ћутања ода почаст српским жртвама.

Млада екипа ФК Споји! је на овом турниру стигла до четвртфинала као прва у својој групи са максималним учинком и 12 освојених бодова из 4 утакмице.

У четвртфиналу ФК Споји! је играо са хрватском екипом НК Зрињски, а након 12 одиграних минута утакмица се завршила резултатом 0:0. Одлучили су пенали, а голман НК Зрињски је својој екипи донео победоносни гол.

Турнир је освојила екипа ФК Обилић из Прњавора победивши НК Зрињнски са 7:3, трећи је био Мики транс, а четврти Мобиле линес.

Дан раније, на Трећем конгресу Савеза Срба у Аустрији, који је одржан у Инсбруку, приказане су слике и филм Злочин без казне о мартовском погрому на Косову и Метохији, а коју су подржале Српска православна омладина Инсбрук - СПО(Ј)И, организација 28. јун из Канаде, Српски институт из Вашингтона, КУД Бранко Радичевић из Беча, Заједница Срба Тирол и друге организације из дијаспоре.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи