Прекогранична позоришна сарадња

Путујуће салашко позориште "Тањасинхаз" (Tanyaszinhaz) из Војводине и позориште "Деска" из Мађарске припремају две заједничке представе. Обе представе гостоваће у Србији и Мађарској, у више од 20 места. Изводиће се на мађарском језику са симултаним преводом, или титловима на српском.

Путујуће салашко позориште "Тањасинхаз" (Tanjasinhaz) из Војводине започело је у сарадњи са позориштем "Деска" из Мађарске вишемесечни рад на две представе које ће током лета бити приказане у више од 20 места у Војводини и Мађарској.

Како је саопштено, ансамбл Салашког позоришта поставиће на путујућу сцену представу "Профет Илија" коју редитељ Габор Нађпал припрема у сарадњи са драматургом Катом Ђармати и студентима Академије уметности у Новом Саду.

Позориште "Деска" из Мађарске припрема представу "Висеће коњске ноге" мађарског писца Жолта Пожгаија коју ће режирати Иштван Серешплесач у сарадњи са драматургом Илдико Бене.

Заједничка представа два позоришта биће део програма прекограничне сарадње Србије и Мађарске вредног 65.000 евра, који ће се финансирати из европског ИПА фонда.

Обе представе гостоваће и у Србији и у Мађарској, а изводиће се на мађарском језику са симултаним преводом, или титловима на српском.

Путујуће салашко позориште "Тањасинхаз" једино је те врсте у Србији и организује представе на пољанама и ливадама војвођанских села за публику која ретко има прилику да посећује театарске сцене.

Глумци тог позоришта током лета припремају представу у уметничком кампу у војвођанском селу Кавило и након тога започињу турнеју током које на трактору пређу око 800 километара селећи се из места у место.

Салашко позориште основано је 1978. године и до сада је одиграло више од 700 представа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи