Слатко хуманитарно вече

Хуманитарна организација "Срби за Србе" је у Чикагу организовала "палачинка парти", на којем су прикупљена средства за помоћ вишечланим породицама у Србији. Ова организација, која постоји од 2005. године је до сада помогла преко 300 породица, што броји преко 1200 деце.

На први поглед једна сасвим обична седељка у једном чикашком насељу Вестерн Спрингс. Међутим, овај скуп породица које су већином дошле из Србије током последњих неколико година је у ствари организовао донаторско вече за помоћ породицама у Србији.

„Ово је једна палачинка журка. Хуманитарна организација Срби за Србе постоји у Америци већ неколико година и свакодневно организујемо неке активности и дешавања. Почели смо са различитим журкама, посетили више пикника, али најслађе су ове палачинка журке.

Ово је отприлике десета палачинка журка по реду коју смо организовали. Хуманитарна организација Срби за Србе помаже вишечлане породице и мислимо да је племенитије и хуманије ако ми дамо донацију на једном оваквом догађају, него да одемо у неку кафану или ресторан и потрошимо те паре на другом месту.

Пре свега желим да напоменем да ми не дајемо новац породицама него им помажемо у виду куповине беле технике, хране, уџбеника, књига и одеће за децу и ствари које су породицама потребне да лагодније живе или преброде хладну зиму.

Желимо да помогнемо породицама без давања новца, да не би био злоупотребљен. Прошле године смо сакупили 60 000 долара у новцу и сакупили смо још донација у виду одеће и других ствари. Понављам, у Америци смо сакупили прошле године 60000 долара, али пошто организација има огранке свуда по свету, укупно је сакупљено преко 100000 евра", рекао је Небојша Живковић, секретар организације Срби за Србе.

 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи