Француски хуманитарци поново у Грачаници

У организацији хуманитарног удружења "Солидарност за Косово" студенти француског универзитета у Лиону стигли су у Грачаницу. Српским ђацима ће бити уручена помоћ у школском прибору и одећи која је сакупљена у лионским школама.

Група студената француског Универзитета у Лиону допутовала је јутрос у Грачаницу где ће српским ђацима уручити помоћ, школски прибор и одећу.

Помоћ су прикупили ђаци десетак лионских школа, саопштило је хуманитарно удружење "Солидарност за Косово", које има канцеларију у Грачаници.

Организација "Солидарност за Косово" броји више од 6.000 донатора из целе Француске и око 30 волонтера који учествују у раду ове организације. Током 2012. године организација је обезбедила шест конвоја хуманитарне помоћи, летовање у Црној Гори за 40 српске деце са Косова и Метохије и реновирање Основне школе "Бора Станковић" у селу Стража код Гњилана.

Оснивач ове организације Арно Гујон одликован је прошле године медаљом краља Стефана Дечанског, а компанија "Новости" доделила му је крајем децембра 2012. специјалну плакету за "Најплеменитији подвиг године".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
7° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи