Код лекара с обе стране Дрине

Грађани Србије и Републике Српске који живе дуж обала Дрине ускоро ће моћи да се лече у најближим здравственим установама без обзира на којој се страни налазе, најавили су министри здравља обе земље.

Грађани Србије и Републике Српске, који живе дуж обала Дрине, ускоро ће моћи да се лече у најближим здравственим установама без обзира на којој се страни налазе, најавили су министри здравља Србије и РС Славица Ђукић Дејановић и Ранко Шкрбић.

Ђукић Дејановић је рекла новинарима након састанка са Шкрбићем да ће та сарадња омогућити да се пацијенти из Братунца или сребреничког региона лече у Љубовији, а житељи Малог Зворника у Зворнику.

Здравствене услуге из области ургентних стања, порођаја, хемодијализе и осталих специјалистичких прегледа моћи ће, како је навела, да се реализују већ до краја године.

Министри су указали да им је циљ да раде на остваривању потреба на пољу здравствене заштите на које су грађани указали.

Шкрбић је рекао да грађани неће морати да чекају на неке процедуре дуго јер постоји могућност да се све реши у наредних месец дана.

"Већ смо се договорили да ћемо дати налоге и представницима локалних заједница и директорима институција са обе стране Дрине да се повежу, дефинишу сарадњу", казао је Шкрбић и додао да ће након тога директори Републичких фондова за здравствено осигурање потписати споразуме.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
7° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи