ОССИлација у Београду

Организација српских студената у иностранству (ОССИ) одржала је традиционалну зимску скупштину у Ректорату Универзитета у Београду. Студенти поручују да ће наставити да доприносе бољитку Србије, као и да главни разлог њиховог одласка у иностранство није новац, већ жеља за усавршавањем.

Организација српских студената у иностранству (ОССИ) одржала је традиционалну зимску скупштину у Ректорату Универзитета у Београду са које је поручено да ће студенти наставити да доприносе не само будућности својих чланова, већ и Србији.

На скупштини је истакнуто да је потписан протокол о сарадњи ОССИ са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, као и уговор са "Јатом" на основу кога ће чланови те организације за све летове имати попуст од 75 одсто.

Студенти су истакли и да за 15 година, колико постоји њихова организација, немају своје просторије и да су кроз разговор с председником Српске академије науке и уметности Николом Хајдином добили уверавање да ће их добити у оквиру академије. Све што је потребно је да се у наредном периоду поднесе званични захтев за то.

На скупштини ОССИ изнета је и замерка што се у јавности све више помиње новац као главни разлог што млади одлазе у иностранство, јер, како је оцењено, они то превасходно раде зарад "љубави према професији, усавршавања и личне афирмације".

ОССИ је, како је истакнуто, волонтерска, непрофитна и невладина организација.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи