Изложба фотографија у Паризу

Изложба најуспешнијих радова са овогодишњег конкурса Бетина фотографија године одржава се од 10. до 25. јануара у Културном центру Србије у Паризу. Ове године стручни жири је оцењивао 518 фотографија 125 аутора из 13 земаља региона. У Паризу ће бити изложене 72 фотографије.

Од 10. до 25. јануара у Културном центру Србије у Паризу су изложене 72 фотографије са деветог регионалног Бетиног конкурса за најбољу фотографију.

Уметнички директор Културног центра Србије у Паризу Вук Величковић је на отварању изложбе рекао да му је драго што је сваке године квалитет фотографија све бољи.

Величковић је оценио да изложене фотографије задовољавају све европске стандарде савремене и да захваљујући њима француска јавност има прилику да се упозна са ауторима из југоисточне Европе.

Отварању изложбе су присуствовали професионални фотографи, сликари, књижевници и званичници из културно уметничког живота главног града Француске.

Прву награду на конкурсу Бетина фотографија године добила је фоторепортерка Амнести интернешенела Сања Кнежевић за фотографију "Мајка и ћерка".

Другу награду на конкурсу Бетина фотографија године добио је фоторепортер агенције АП Вадим Гирда за фотографију "Беба Андреи".

Трећу награду на конкурсу Бетина фотографија године добио је фоторепортер Блица Милош Цветковић за фотографију "Брусач кочионих пакнова".

Ове године стручни жири је оцењивао 518 фотографија 125 аутора, медијских фотографа из 13 земаља региона.

Изложба Бетина фотографија године била је постављена у октобру и у Отави, у Културном центру Сент Бриџид, уз покровитељство амбасаде Србије у Канади.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи