Траже се ментори

Група 484, у сарадњи са USAID-ом, спроводи пројекат менторства који ће помоћи младим људима из Златиборског, Рашког и Пчињског округа да се усавршавају, покрену посао или научни пројекат. Сваки ментор из дијаспоре ће сарађивати са четворочланим тимом младих људи и помагати им да реализују договорени пројекат.

Група 484, у сарадњи са USAID-ом, спроводи пројекат који тежи да побољша знање и радне вештине младих људи из Златиборског округа (Ужице, Чајетина, Нова Варош, Прибој, Пријепоље и Сјеница), Рашког округа (Нови Пазар и Тутин) и Пчињског округа (Врање, Владичин Хан, Бујановац и Прешево).

Део пројекта је и програм менторства који ће се одвијати од јануара до марта 2013. године. Циљ програма је окупљање наших успешних, као и младих преспективних научника, пословних људи, менаџера и стручњака који живе у иностранству, а потичу из наведених крајева, који би били вољни да буду ментори младим људима који желе да се усавршавају, покрену одређени посао или неки научни пројекат у своме региону.

Сваки ментор ће сарађивати са четворочланим тимом младих људи који имају мотивацију да покрену одређени посао, социјално предузеће или неки научни пројекат.

Путем електронске комуникације (Skype, Gmail talk, e-mail), ментори ће давати савете младим људима - које кораке треба да предузму да би остварили своје пословне/истраживачке идеје, како да боље формулишу своје идеје или како да примене успешан облик пословања из иностранства у Србији.

Уколико за то постоје могућности, у плану је стручно вођење од стране ментора током једне посете фирми, лабораторији или сајму/конференцији (догађају на којем млади људи могу нешто да науче из своје струке) или истраживачком тиму.

Планирано је да се направи веб сајт путем кога би се представили ментори кратком биографијом. Идеја веб сајта је да се направи база људских ресурса сваке општине која би садржала и контакте дијаспоре која је вољна да својим знањем, искуством и контактима допринесе развоју свога краја и контакте младих људи који су незапослени али су мотивисани да унапреде знање и/или развију фирму/социјално предузеће/пројекат у одређеној области.

Захваљујући овом програму менторства, наши људи из дијаспоре ће моћи да своје огромно знање и искуство пренесу младим људима, да им помогну на почетку њихове професионалне или научне каријере и да допринесу друштвеном и економском развоју Србије, и на тај начин успоставе и ојачају своје везе са регионом у којем су одрасли.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи