Дијаспора продужила попис пољопривреде

Теренски део пољопривредног пописа ће због дијаспоре, која за предстојеће празнике долази у земљу, бити продужен до краја године, најавио је данас Драган Вукмировић, директор Републичког завода за статистику гостујући у Јутарњем програму РТС-а. До сада је пописано више од 600 000 пољопривредних домаћинстава.

Драган Вукмировић, директор Завода за статистику рекао је да ће попис пољопривреде, који је раније планиран до 15. децембра, бити продужен до краја 2012. године на захтев дијаспоре.

„Морам да кажем да ће теренски део активности бити продужен до краја године, пре свега на молбу неких општина из Источне Србије, чији грађани живе у иностранству, а баве се пољопривредном производњом, долазе за предстојеће празнике и желе да их попишу што је сасвим коректно", рекао је Драган Вукмировић.

Букмировић је навео да је досадашњи одзив био "јако коректан" и да је пописано више од 600 000 пољопривредних домаћинстава, захваливши се свима који су се одазвали апелима надлежних за пољопривредни попис.

Проблеми који су се појављивали током пописа решавани су дијалогом у току вишеструких посета, рекао је Вукмировић и најавио додатну контролу пријављених података.

"Радићемо додатну контролу и ако се покаже да је неко од грађана давао нетачне податке ми ћемо се вратити на терен и проверити", рекао је Вукимировић.

У пољопривредном попису, пописује се све што има везе са пољопривредном производњом - индивидуална пољопривредна газдинства, регистрована пољопривредна газдинства, задруге, привредна друштва која се баве пољопривредом...

Први резултати пописа ће по речина Вукмировића бити познати крајем јануара, а детаљније до краја 2013. године.

Последњи пут овакав попис је рађен 1960. године. План је да се убудуће пољопривредни пописи врше на сваких десет година, рекао је Драган Вукмировић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи