Српска православна школа у Јоханезбургу

У Јоханезбургу је, при храму Св. Томе, основана "Школа Свети апостол Тома". Поред фолклорних, ликовних и музичких вештина, деца ће у овој школи учити и српски језик и писмо, математику, историју и веронауку.

У јединој српској православној црквено-школској општини на афричком континенту, у Јоханезбургу, при храму Св. Томе, основана је Школа Свети апостол Тома, обавестио је медије  архимандрит Пантелејмон (Дарко) Јовановић.

Школа је настала спајањем већ постојеће ликовне секције и фолклора, а поред разних ликовних вештина, изучавања домаће радиности, традиције и фолклорних игара, у школи ће деца учити српски језик и ћирилицу, математику, историју, музику и веронауку. Волонтерски али стручно, децу ће подучавати Мирјана Христова, Татјана Ђукић из КУД-а "Балкан", отац Пантелејмон, а у плану је ангажовање још учитеља.

Поред многобројних активности, намера је да сва деца из Школе Свети апостол Тома учествују у црквеним славама и прославама, приређују концерте и изложбе, ангажују се на школским квизовима и конкурсима који се организују у отаџбини.

Чланови Управног одбора школе очекују подршку Министарства просвете и културе Републике Србије, као и Канцеларије за сарадњу са дијаспором и Србима у региону.

Српска православна школа ће сарађивати са Црквеним одбором у Јоханезбургу и бити под духовним руководством старешине храма архимандрита Пантелејмона.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи