Сусрет матице и дијаспоре у Чикагу

Као увод у Српско - амерички пословни скуп који је одржан у суботу у хотелу Хајат у Чикагу, у Генералном конзулату Републике Србије састали су се представници српских организација и делегација Канцеларије за сарадњу са дијаспором и Србима у региону.

Директорка нове Канцеларије за дијаспору Славка Драшковић разговарала је у Чикагу са представницима српске дијаспоре о стратегији и акционом плану за сарадњу Србије и матице.

Домаћин састанка је био Деско Никитовић, Генерални конзул Републике Србије у Чикагу, а присуствовали су представници више српских организација, као и члан САНУ др Миодраг Радуловачки и посланица у Народној скупштини Дијана Вукомановић, потпредседница СПС-а, а такође и Владимир Божовић, државни секретар у Министарству унутрашњих послова.

Божовић је изразио задовољство што у Генералном конзулату Србије у Чикагу уз државну заставу види и нову фотографију новог председника Републике Србије као што је пракса „сваке озбиљне државе", оценио је Божовић.

У посету Чикагу стигли су и представници медицинског туризма Србије који ће имати посебне презентације.

Славка Драшковић је рекла да добро познаје Србе у Чикагу који су велика и добро организована заједница.

„То је град са највише Срба после Београда и допало ми се то што су они су питали шта они могу да учине за државу Србију, и разговарали смо о томе шта држава Србија може да учини за њих", рекла је Драшковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи