Српско - америчка мрежа професионалаца

Примери успешног пословања са матицом и умрежавање професионалаца из дијаспоре и матице кључне су теме једнодневне Конференције српско - америчке мреже професионалаца која се у организацији Српског конгреса уједињења одржава у Чикагу, 1. децембра. Једна од тема ће бити и будућност образовања деце у расејању.

На иницијативу Српског конгреса уједињења из Сједињених Америчких Држава Конференција српско - америчке мреже професионалаца заказана је за 1. децембар у чикашком хотелу Хајат, најавио је КСУ.

На једнодневном окупљању са кључном темом умрежавања пословних људи из српске дијаспоре и матице биће организовано неколико радионица и панела. Осим примера успешног пословања са Србијом, учесницима ће бити представљен и програм Бањског (медицинског) туризма Србије.

Један панел посвећен је будућности образовања деце у расејању, јер је потреба за савременом наставом српског језика и историје посебно изражена код деце у дијаспори. Једно од питања које ће бити постављено учесницима је на који начин професионалци могу да побољшају имиџ Срба и Србије у свету.

Уводне напомене учесницима конференције упутиће Јасмина Буланже (Boulanger), Мирјана Самарџија, бивша и садашња председница Конгреса Српског уједињења, Владимир Петровић, амбасадор Србије у САД и Славка Драшковић, директорка Канцеларије за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Републике Србије.

Организације које су најавиле учешће су Привредна комора Србије, Српско - америчка привредна комора, Лекарска комора Србије, Српско - америчко медицинско и зубарско друштво, Туристичка организација Србије Фондација Студеница, Асоцијација српских барова Америке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи