Приоритет пословно повезивање

Др Славка Драшковић, директорка Канцеларије за сарадњу са дијаспором и Србима у региону састала се у Темишвару са Генералним конзулом Лазаром Манојловићем и представницима организације Савеза Срба у Румунији. На Округлом столу са српским привредницима истакнуто је да ће Канцеларија подржати идеју пословног повезивања.

Директорка Канцеларије за сарадњу с дијаспором и Србима у региону др Славка Драшковић разговарала је у суботу са генералним конзулом у Темишвару Лазаром Манојловићем и српским пословним људима у Румунији.

"Дијаспора може да буде бренд и да помогне Србији у брендирању земље", рекла је Драшковић и додала да су српски привредници у Румунији добар пример на који начин Срби ван граница матице могу допринесу брендирању Србије.

Драшковић је рекла да ће Канцеларија радити на повећању привредне, али и културне сарадње са дијаспором, као и на њеном информисању јер "из информације потиче сваки други добар пословни однос".

Драшковић је навела и да Конзулат Србије у Темишвару на квалитетан начин ради са привредницима и додала да ће Канцеларија подржати и проширити идеју пословног повезивања.

Генералани конзул Манојловић је истакао да се интезивно ради на увозу српских производа у Румунију, али и да Конзулат ради на привлачењу капитала италијанских и немачких привредника у Србију.

Саветник за економску сарадњу Милан Лаловић поручио је да је циљ Канцеларије да обезбеди добру информисаност Срба у дијаспори.

Славка Драшковић је боравила у једнодневној посети Темишвару поводом манифестације "Дани српске културе у Темишвару".

Директорка Канцеларије је посетила Савез Срба у Румунији (ССР) где је разговарала са председником ССР Огњаном Крстићем и кандидатом Савеза за посланика у румунском парламенту Славомиром Гвозденовићем.

Делегација Канцеларије се састала и са градоначелником Решице Михајом Степанескуом.

Славка Драшковић је посетила и Српску кућу, која је место окупљања културног и јавног живота. Говорећи о статусу Срба у Румунији, она је истакла да је Румунија позитиван пример у региону и да има разумевања по питању поштовања права мањинских заједница, као и да српска заједница у тој држави годинама важи за једну од најорганизованијих и највреднијих организација у земљама региона.

"Данима српске културе" присуствовало је више стотина наших сународника и бројни угледни гости и званице из јавног и културног живота Румуније и Србије, а посету овој манифестацији директорка Канцеларије окончала је присуством „Славском концерту" АКУД Младост и других културних друштава.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи