Eyot на Jazzycolors-у

На џез фестивалу страних Културних центара у Паризу, Jazzycolors-у, наступила је група Eyot из Ниша. Jazzycolors ове године окупља 17 страних Културних центара и института. Циљ му је представљање најбољих џез ансамбала као и промоција самих Културних центара.

У препуној сали шведског Института у Паризу, 22. новембра, као представник Културног центра Србије на Jazzycolors-у, џез фестивалу страних Културних центара у Паризу, наступила је група Eyot из Ниша.

На једноипочасовном концерту и уз овације публике, представљене су композиције са најновијег албума Drfters који ће се појавити почетком 2013. године и који група Еyоt издаје за немачку издавачку кућу Neuklang Records.Такође су представљене и композиције са албума
Хоризон који је прошле године проглашен за најбољи џез албум у Србији. Група Еyоt се управо вратила са азијске турнеје у оквиру које је наступала у неколико градова и фестивала у Кини, као и на фестивалу у Дубаију.

Концерту у шведском Институту у Паризу присуствовао је велики број новинара специјализованих медија који су са одушевљењем испратили енергични Еyоt, опчињени енергијом, квалитетом и врхунским сценским наступом овог младог нишког састава.

Фестивал Jazzycolors ове године окупља 17 страних Културних центара и института и циљ му је представљање најбољих џез ансамбала као и промоција самих Културних центара и њихових редовних програма.

Манифестација постоји од 2003. године а Културни центар Србије је један од оснивача исте као и Форума страних културних Центара (ФИЦЕП), организације која окупља свих 46 страних културних центара у Паризу.

Један од принципа фестивала је и да се концерти одржавају у самим Културним центрима те да се преко размене учесника фестивала у исто време размењује и публика и тако скреће пажња на остале месечне и годишње програме и активности Центара.

Фестивал траје до 30. новембра, а свечано га је отворио познати српски пијаниста Бојан Зулфикарпашић - Бојан З, 6. новембра у сали Гете института у Паризу. Бојан З је од 2008. године и заштитно лице ове међународне манифестације за чију је кординацију задужен Културни центар Србије у Паризу.

Гостовање групе Еyоt омогућило је Министратсво културе Републике Србије у сарадњи са Задужбином Илије М. Коларца у Београду.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи