Одбор за дијаспору у Темишвару

Представници Одбора за дијаспору и Србе у региону Народне скупштине Републике Србије присуствовали су у Темишвару прослави српске гимназије "Доситеј Обрадовић" и Сајму српске књиге. У Темишвару је у току манифестација "Дани српске културе у Темишвару".

Делегација Одбора за дијаспору и Србе у региону Народне скупштине Републике Србије посетила је 16. новембра Темишвар у Румунији, где је присуствовала обележавању дана Српске теоретске гимназије "Доситеј Обрадовић" у овом граду и отварању Сајма српске књиге, у оквиру манифестације "Дани српске културе у Темишвару".

Чланови делегације Александар Чотрић, председник Одбора, Миодраг Линта, члан и Весна Матић Вукашиновић, секретар Одбора разговарали су са челним људима Савеза Срба у Румунији, представницима Гимназије, медија на српском језику, Српске православне цркве, председником Скупштине дијаспоре и Срба у региону др Славомиром Гвозденовићем и генералним конзулом Србије у Темишвару Лазаром Манојловићем о питањима везаним за побољшање положаја српске заједнице у Румунији.

Александар Чотрић истакао је да ће Скупштина Србије учинити све да се ова питања што пре реше на задовољавајући начин, како би се допринело јачању поверења у матичну државу и зауставило осипање бројности српске заједнице у Румунији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи