Милија Белић у Паризу

У галерији Монод у Паризу ће од 12. до 24. новембра бити изложене скулптуре Милије Белића, српског сликара, вајара и теоретичара уметности. Критичари уметности за Белићев ликовни језик кажу да "осцилира између музике и математике да би се приближио ултимативној равнотежи".

Галерија Монод у Паризу изложиће скулптуре Милије Белића, српског сликара, вајара и теоретичара уметности. Ово је прва самостална изложба Белићевих скулптура у Француској, а траје од 12. до 24. новембра.

Милија Белић, сликар, вајар, теоретичар уметности, дипломирао је сликарство на Факултету ликовних уметности у Београду 1978. Докторирао је уметност и науке о уметности на Сорбони, 1994. године.

У Француској борави од 1983. године. Излагао је на већем броју самосталних и заједничких изложби. Белићеви радови се налазе у бројним колекцијама у земљи и иностранству. Аутор је више књига, највише из домена теорије уметности које се могу пронаћи у најважнијим светским библиотекамa. Cматрају га једним од најмаркантнијих представника обнове Конкретне уметности. Подједнако је присутан на нашој и француској уметничкој сцени.

Ликовни критичари су написали да Белићева геометријска апстракција превазилази једноставност форми и трансформише се у поезију узвишеног - ликовни језик осцилира између музике и математике да би се приближио ултимативној равнотежи.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи