Признавање повратничких диплома

Миграције за развој на Западном Балкану назив је двогодишњег пројекта који је презентован у Београду. Део пројекта је посвећен бржем признавању диплома и ангажовању повратника за развој привреде. Представљени су и резултати двомесечног истраживања на тему „Признавања међународних диплома у Србији".

Конзорцијум који предводи Међународна организација за миграције (ИОМ), представио је конзуларним представницима земаља Европске уније и представницима партнерских Министарстава и организација Владе Републике Србије, резултате двогодишњег пројекта Миграције за развој на Западном Балкану.

Презентација је одржана у канцеларијама Националне службе за запошљавање, а присуствовали су представници Владе Републике Србије - Министарства рада, запошљавања и социјалне политике, Министарства иностраних послова, Националне службе за запошљавање и Канцеларије за дијаспору, саопштила је Међународна организација за миграције.

Пројекат се бави јачањем капацитета Миграционих сервисних центара. Једна од компоненти се односи на стварање шанси за повратак људског капитала и унапређивање партнерстава између земаља порекла и одредишта.

Наташа Кочиш из Српског сити клуба из Лондона представила је резултате двомесечног истраживања на тему „Признавања међународних диплома у Србији".

„Признавање међународних диплома представља један од приоритета којим ће се бавити Српски сити клуб у наредном периоду. И даље ћемо радити на стварању услова који ће омогућити повратницима и људима који се усавршавају у иностранству , признавање квалификација. Многе домаће и стране компаније желе да ангажују стручњаке из иностранства на одређеним позицијама због искуства и познавања тржишта и ту видимо одличну шансу за наше стручњаке који желе да се врате у Србију", рекла је Наташа Кочиш.

Пројекат финансира Европска комисија, суфинансира Немачка Савезна канцеларија за миграције (БАМФ) и Развојни фонд Међународне оганизације за миграције. Партнери на пројекту су: Регионална иницијатива за миграције, азил и избеглице (МАРРИ), Немачка Савезна канцеларија за миграције (БАМФ) и Бечки Институт за међународне економске студије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи