Октобарски сусрети писаца у Франфрурту

У Франкфурту су 13. октобра одржани традиционални Октобарски књижевни сусрети писаца дијаспоре, у организацији Удружења писаца Седмица из тог немачког града на Мајни. Учествовали су писци из Србије, Републике Српске, Македоније, Немачке и Француске. Сусрете је отворио Љубиша Симић, председник Седмице.

У Франкфурту су 13. октобра одржани Октобарски књижевни сусрети писаца дијаспоре, у организацији Удружења писаца Седмица.

Дворана КУД-а "Оро" у Франфурту била је испуњена писцима и песницима из европске дијаспоре, као и гостима из домовине и региона. Из домовине су стигле Милица Јефтимијевић Лилић, књижевница из Београда, потпредседник Удружења књижевника Србије, Оливера Оља Будимир, књижевница из Приштине и Славица Мастикоса, књижевница из Београда.

Гости из Македоније су били Нада Циркоска, координатор Македонске матице исељеника из Струге, Александар Самарџиев, директор РТВ Киш - Тетово, Јован Булевски, новинар и Жељко Илијевски, камерман.

Сусретима су присуствовали и Младен Весковић, представник Министарства културе Србије, Александра Ђорђевић, генерални конзул Србије у Франкфурту, Вук Вукићевић из Удружења издавача и књижара Србије, као и представници Централног савета Срба у Хесену.

Програм је отворио председник Седмице Љубиша Симић, а госте и писце поздравила је Александра Ђорђевић, генерални конзул Србије у Франкфурту, која је истакла да је фасцинирана бројем и саставом гостију, а посебно темом која је доминирала - а то је љубав.

У музичком делу програма учествовали су Олга Линдер, руска пијанисткиња и Михаел Ребајн, гитариста, а догађај је улепшао Фридхелм Мајнас изложбом уметничких слика.

Поред поменутих, на Октобарским сусретима су учествовали и Сергеј Ћук, писац и позоришни редитељ из Републике Српске, Гордана и Никола Шуица и Дана Додић из Париза, Радован Лепановић, Невенка Ђукић и Невенка Мијатовић из Штутгарта, Костадинка Коца Ђорђевска из Менхенгладбаха, Драгица Шредер из Хилдена, Јелена Зарић из Келна, Здравко Лубурић из Раштата, Перо Марчета из Риселсхајма, Снежана Дијановић из Фридберга. Из Франкфурта су били Александра Ботић, Ружа Мијовић, Љубица Стевановић, Милена Микалето, Драгослава Вељковић Маџар, Злата Икановић, Диана Пијетловић, Милорад Мики Миленковић и Александар Саша Јовановић.

 


Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи