Помоћ из Француске стигла у Прековац

Француска невладина организација "Солидарност за Косово" допремила је хуманитарну помоћ за народну кухињу "Мајка девет Југовића" у Прековцу. Помоћ ће бити подељена најсиромашнијим породицама из косовских енклава.

Француска невладина организација "Солидарност за Косово" обезбедила је хуманитарну помоћ од укупно 11 тона хранe за народну кухињу "Мајка девет Југовића" у Прековцу. Ово је трећа пошиљка хране из Француске коју је прикупила организација "Солидарност за Косово" у последњих шест месеци.

Помоћ је по доласку у Грачаницу је предата народној кухињи "Мајка девет Југовића", која ће је касније расподелити најсиромашнијим породицама из косовских енклава.

Сарадња народне кухиње "Мајка девет Југовића" и организације "Солидарност за Косово", почела је у марту ове године, након посете тима из Француске кухињама на Космету. Волонтери из Француске су тада утврдили да је помоћ у храни хитно потребна енклавама на Космету.

У марту и у јуну ове године, "Солидарност за Косово" је послала 30.000 пакета готових оброка и 10 тона конзервиране хране. Француска невладина организација наставиће да помаже народну кухињу паралелно са својим осталим хуманитарним пројектима у јужној српској покрајини.

Организација "Солидарност за Косово" је основана 2004. године са циљем да помаже најугроженијим Србима на Косову и Метохији, као и да у Француској, где издаје тромесечни лист информише свој народ о реалним догађајима на Косову и Метохији. Њен оснивач, Арно Гујон, је одликован медаљом Светог Стефана Дечанског у јуну ове године. Асоцијација је именована за најплеметинији подвиг године 2012.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи