Теренски рад организације "28. јун"

Организација српске дијаспоре "28. јун" је започела рад на терену у склопу хуманитарне акције сакупљања средстава за помоћ Србима на подручју бивше Југославије. Пунктови су у току септембра били отворени у седам великих градова у Аустралији и Северној Америци.

Организација српске дијаспоре "28. јун" је током септембра у склопу акције „Српске земље, српски род" организовала акције прикупљања добротворних средстава у три државе, односно седам градова, стоји у извештају са терена који је доставила служба за односе са јавношћу "28. јуна".

Прва акција је одржана у Сиднеју у Аустралији у организацији Јоване Зеленабабе и сарадника Предрага Сребра, Слободана Јокића, Ненада Акрабе и Луке Малија. Друга акција у Аустралији је одржана у Бризбејну, у организацији Вање Петровић и у сарадњи са Food4Smile.

Четири добротворне акције у Северној Америци одржане су током Празника Рада. Акцију у Чикагу организовала је Сузи Бичанин, док је догађај "Serb days" у Ванкуверу организовала Лана Дукић, а у Кливленду Александар Ракић.

Главни догађај је одржан на тродневној "Србијади" у Њу Џерзију. Присуствовали су председник организације 28. јун Филип Филипи, потпредседник Сара Стошић, председник огранка у Чикагу Мило Дубак, преседник тексашког огранка Андрија Станојчић, као и потпарол за јавност организације "28. јун" Ана Павловић и чланови Марко Свара и Јована Медић.

Акцију у Бостону су приредили представници организације "28. јун" из Нове Енглеске, Александар Петаков и Петар Ојдровић.

Чланови организације "28. јун" упознали су публику са претходним, актуелним и будућим пројектима. У току су информативни семинари у области Јужни Онтарио на којима је могуће ближе упознавање са активностима организације „28. јун". Организатори позивају заинтерсоване да се јаве.

Резултати ранијег истраживања које је спровела организација „28. јун" казују да је преко 90% процената припадника српске дијаспоре до сада донирало средства за помоћ матици.

Организација "28. јун" из Канаде је у августу ове године објавила почетак нове кампање за прикупљање помоћи под називом "Српске земље, српски род", а као циљ кампање наведено је прикупљање пет милиона долара за најугроженије српско становништво на подручју бивше Југославије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи