Дијаспора у Народној скупштини

Председник и чланови Одбора за дијаспору и Србе у региону састали су се са представником Конгреса српског уједињења у Кливленду Алексом Мачевским. Сложили су се да је потребно унапредити интензитет сарадње, нарочито у области економије.

Председник и чланови Одбора за дијаспору и Србе у региону састали су се у Дому Народне скупштине са представником Конгреса српског уједињења из Кливленда Алексом Мачевским.

На састанку који је одржан 29. августа говорило се о медијској слици коју Србија има у Сједињеним Америчким Државама и о потреби улагања додатних напора Републике Србије и њене дијаспоре у поправљању те слике, чиме ће се привући и више инвестиција у Србију.

Саговорници су се сложили и да је потребно унапредити интезитет сарадње између Србије и дијаспоре у Сједињеним Америчким Државама.

Председник Одбора за дијаспору и Србе у региону Александар Чотрић изнео је уверење да ће Одбор, али и Народна скупштина у наредном периоду радити на интезивнијој сарадњи са дијаспором у САД, чему велики допринос даје и овај састанак.

Алекс Мачевски је у разговору истакао да је Универзитет државе Охајо донео одлуку да се на њему изучава српски језик и култура. Мачевски је изнео и иницијативу да се у САД и у Србији организују скупови на којима ће се окупити најуспешнији привредници државе Охајо и представници политичког врха Србије, чиме би се подстакла економска сарадња и инвестирање у Србију.

Састанку са представником Конгреса српског уједињења у Кливлендусу поред председника Одбора за дијаспору и Србе у региону Александра Чотрића, присуствовали и чланови Одбора Петар Петковић, Миодраг Линта, заменик члана Одбора Жика Гојковић и народни посланик Миодраг Николић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи