Аустрији треба страна радна снага

Рудолф Хундсторфер, министар за социјална питања Аустрије сматра да је аустријској привреди неопходна страна радна снага за одржавање садашње продуктивности. Овакве изјаве наилазе на оштре критике опозиционих партија.

Рудолф Хундсторфер, министар за социјална питања Аустрије сматра да је аустријској привреди потребна страна радна снага како би одржала своју садашњу продуктивност и да ће у наредних осам година Аустрији недостајати 170.000 радника.

Овакве изјаве аустријског министра су наишле на критике опозиционих партије, првенствено из Слободарске странке Аустрије (ФПО).

Херберт Кикл задужен за социјална питања у ФПО је рекао да Хундсторфер жели да доведе у Аустрију још странаца оваквим "претећим сценаријима", а да се у ствари ради само о настављању довођења потенцијалних гласача Социјалдемократске странке (СПО).

Хундсторфер је објаснио да се ови дефицити могу надокнадити квалификацијама за младе људе и повећањем запослености жена, али да такође и људи преко 60 година старости морају дуже да раде.

И поред тога, како је објаснио аустријски министар, биће потребна страна радна снага.

У Аустрији се често води дискусија о потреби имиграната за тржиште рада, али и за обезбеђивање социјалног и пензионог система.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи