"Паспорт"

Глумци из удружења "Маск" из Сегедина и позориште "Костолањи Деже" из Суботице заједнички ће ове године реализовати прекогранични пројекат "Паспорт" о животу људи који живе у пограничном региону. Заједнички ће припремити три представе. Сарадњу две земље суфинансира Европска унија у оквиру ИПА програма.

Глумци из Србије и Мађарске заједнички ће ове године реализовати прекогранични пројекат "Паспорт", који у оквиру ИПА програма сарадње две земље суфинансира Европска унија.

Укупна вредност пројекта је 100 хиљада евра, а 85 одсто тих средстава обезбеђује ЕУ.

Како наводи интернет портал Вајдасаг ма (Војводина данас), удружење "Маск" из Сегедина и позориште "Костолањи Деже" из Суботице, заједнички ће у оквиру пројекта припремати представе о животу људи који живе у пограничном региону.

Маск Јожеф Балог, председник удружења је на конференцији за новинаре у Сегедину истакао да инцијатива под називом "Паспорт" обухвата заједнички рад на припреми три позоришне представе.

"Са једном представом ће се осликати живот у Војводини, Србији и о овдашњим приликама, у другој ће бити реч о житову у Мађарској, посебно у области Сегедина, а у трећој ће заправо бити укрштене поруке из прве две представе", рекао је Балог.

Поред глумаца из позоришта Костолањи Деже у пројекту ће учествовати и два глумца из Српске драме Народног позоришта у Суботици и два глумца из Сегедина. Редитељ ће бити Андраш Урбан, а пре реализације представе, глумци ће спровести анкету међу становницима пограничних насеља, како би стекли што бољи увид у њихово виђење сопственог живота и окружења.

Суботичко позориште "Костолањи Деже" већ од 2003. године сарађује са удружењем "Маск" из Сегедина, и као резултат те сарадње припремљено је више од десет представа од којих су неке освојиле значајне награде на домаћим и међународним фестивалима, наводи интернет портал Вајдасаг ма.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи