Завршени "Кочићеви дани"

Манифестација "Кочићеви дани", у организацији Културно-уметничког друштва "Петар Кочић" из Челарева, завршена је уручењем награда победницима конкурса "Кочићево сатирично перо" у рангу сатиричне поезије и прозе. На конкурс су ове године пристигла 172 рада из Србије, Републике Српске, Хрватске, Јапана, Аустралије,Велике Британије, Црне Горе.

Културно-уметничко друштво ''Петар Кочић'' из Челарева организатор је овогодишње манифестације "Кочићеви дани", која је завршена уручењем награда победницима конкурса "Кочићево сатирично перо" у рангу сатиричне поезије и прозе.

Како је саопштено из друштва "Петар Кочић", у категорији од 67 пристиглих песама - ''Балада о капуту" Чедомира Вељеше из Новог Сада освојила је прво место, друго место припало је песми ''Мозак нам је на терену" коју је написао Веселин Гајдашевић из Фекетића, а треће место поделили су Веселин Милићевић из Врбаса и Милорад Бибин из Зрењанина.

У категорији 105 прозних радова најбољу сатиру написао је Момир Лакићевић из Јагодине, друго место припало је Ранку Павловићу из Бања Луке, а треће Бериславу Благојевићу такође из Бања Луке.

На овогодишњи књижевни конкурс пристигла су 172 рада из Србије, Републике Српске, Хрватске, Јапана, Аустралије,Велике Британије, Црне Горе.

Након уручивања награда отворена је међународна 11. ликовна изложба слика ''Кочићу са кистом'' која је такође део програма Кочићевих дана.

Ни овог пута није изостала традиционална манифестација у оквиру ''Кочићевих дана'' под називом ''Враћам завичају однијето" где су наступила Културно-уметничка друштва из- Челарева, Бача, Гајдобра, Младенова, Бања Луке, Хрватске...

Манифестацију, 13. по реду, која је трајала од 23. до 25. фебруара у Челареву посетило је око 500 људи.

Манифестација "Кочићеви дани" су основани 2001. године. Манифестација је установљена у част Петра Кочића, истакнутог српског писца. За сусрете се расписује наградни конкурс за хумористичко-сатиричну причу или песму. Током манифестације организује се и колонија "Кочићу са кистом" и два концерта фолклорних ансамбала из дијаспоре и Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи