Усавршавање знања о српском фолклору

Семинар намењен кореографима и руководиоцима културно - фолклорних друштава биће организован у Офенбаху од 30. марата до 01. априла. Предавачи су стручњави Националног ансамбла Коло, а организатор Централни Савет Срба у Немачкој и Балкан Артистс. Пријаве од 01. марта.

Центар за проучавање народних игара и песама Србије при Националном ансамблу Коло и Balkan Artists, који делује у саставу Централног савета Срба у Немачкој (ZSD) организују први семинар за обуку руководилаца играчких ансамбала.

Семинар на којем ће предавања држати стручњаци Националног ансамбла Коло, намењен је свима који желе да усаврше знања о нашем народном играчком, певачком и музичком благу, а биће одржан у Офенбаху од 30. марта до 01. априла 2012.

Ове године ће на програму семинара бити игре и песме из левче и кобишнице, као и методе за успешан педагошки рад са играчима различитог узраста. Предавачи су кореограф Славица Михаиловић, етномузиколог Сања Ранковић и Здравко Ранисављевић. Поред креативних предавања полазници семинара ће добити штампани материјал, као и аудио-видео записе за даље коришћене.

„Семинар је замишљен као први у низу високо квалитетних семинара наше организације, а у којима ће полазници кроз извесно време добити адекватну едукацију и бити оспособљени за што успешнији самостални рад", рекла је Славица Квинтеро Мароне из организације Балкан Артистс.
У овој организацији наглашавају да ће сваки наредни семинар да се одвија по одређеном едукативном плану и програму и да ће се циклуси систематски допуњавати. Полазници комплетног циклуса семинара полагаће испит, а након положеног испита добиће "Сертификат за руковођење фолклорног ансамбла".

"Радује нас да смо за овај пројекат придобили тако јаког партнера као Национални ансамбл Коло из Србије. Већ више година ЗСД-у стижу молбе културно-уметничких друштава из Немачке да им се помогне. Сматрамо да је увођење квалитетног стандарда само једна од наших могућности. ЗСД припрема низ сличних активности из домена едукације", рекла је Славица Квинтеро Мароне.

На семинар могу да се пријаве играчи и руководиоци старији од 17 година. Пријаве за "Семинар за обуку руководилаца играчких ансамбала" примају се до 01.марта 2012 на телефон: +49 (0) 1 76-49 43 47 50 или мејлом на адресу info@balkan-artists.com

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи