Дачић гарантује српска држављанства

На прослави Дана Србије у Аустралији министар Ивица Дачић обећао држављанства свим Србима којима је то потребно. Дачић је позвао на јединство све српске организације које делују у Аустралији и изразио наду да је време неслоге ствар прошлости.

Дан државности Републике Србије свечано је обележен и у Аустралији. У канберијској дворани Алберт Хол, изграђеној 1928. године, окупиле су се многобројне званице и представници наше амбасаде, које је поздравила Неда Малетић, амбасадор Републике Србије у Аустралији.

Гостима се обратио и Ивица Дачић, министар унутраших послова, који се налази у радној посети овој земљи.

Министар Дачић је рекао да је држава Србија направила велику грешку јер већ две деценије Србе у Аустралији није посетио ниједан министар Владе Србије.

"Овде живи више од сто хиљада Срба, Срба који можда понекад више воле Србију од самих Срба у Србији", рекао је Дачић и додао да је свестан да Срби у Аустралији знају са каквим се проблемима суочава српски народ у матици.

Дачић се такође захвалио аустралијским колегама на потписаном споразуму о полицијској сарадњи и изразио уверење да је то први корак у успостављању бољих односа између Србије и Аустралије.

"Желим вам да будете добри и лојални грађани Аустралије, а да никад не заборавите да сте Срби! А такође Србији желим и обавезујем се као заменик премијера и министар унутрашњих послова Србије да Србија не сме никада да заборави на вас", рекао је Дачић.

"Кажем свима вама којима је потребно српско држављанство - имате га", био је изричит Дачић и додао да уколико аустралијски закони дозвољавају, ни бирократија у Београду не може да им оспорава право на српске пасоше и држављанства.

Уједно, Дачић је искористио прилику да позове на јединство све српске организације које делују у Аустралији.

"Ако смо разједињени онда смо слаби, ако желимо да радимо за наше непријатеље онда се свађајмо", рекао је Дачић и изразио наду да је време неслоге ствар прошлости.

Снимак прославе Дана Србије је послала МИС Телевизија из Сиднеја, део Медијске мреже српске дијаспоре.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи