Дан Србије у Бечу

Дан државности Србије прослављен је у Бечу у знаку одлуке о председавању Србије ОЕБС-ом. Међу угледним званицама на пријему који је одржан у просторијама Дипломатске академије у Бечу био је и Ламберто Занијер, генерални секретар ОЕБС-а.

У свечаној сали Дипломатске академије у Бечу одржан је пријем поводом Дана државности Републике Србије. Након што су изведене химне Србије и Аустрије, присутне су поздравили и захвалили им се на доласку амбасадор Милован Божиновић и Вук Жугић, амбасадор у сталној мисији Републике Србије у ОЕБС- у и другим међународним организацијама у Бечу.

Милован Божиновић, амбасадор Србије, обраћајући се гостима изразио је наду да ће Србија ове године добити статус кандидата за пријем у Европску унију. 

Вук Жугић, амбасадор при међународним организацијама у Бечу се захвалио гостима на одзиву подсетивши да се ради о сећању на веома важну етапу у историји наше земље и почетку стварања модерне државе.

"Овај Дан Државности прослављамо у посебном расположењу, јер је Србија пре неколико дана званично добила председавање Организацији за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) 2015. године", истакао је Жугић додавши да се ради о сукцесивном моделу председавања овој организацији заједно са Швајцарском која ће председавати 2014. године. 

Пријему је између осталих присуствовао Ламберто Занијер, генерални секретар ОЕБС.

Позиву српских дипломата одазвао се импозантан број страних амбасадора, међу којима су били и амбасадори неколико земаља сталних чланица Савета безбедности. Високи званичници МИП- а Аустрије, представници аустријских парламентарних странака, Српске православне цркве, српских организација и удружења, страни војни изасланици, привредници, уметници и културни посленици у дугом реду су чекали да српским дипломатама честитају национални празник.

"Импозантан скуп, одржан на престижном месту, управо онако како заслужује најважнији дан у историји модерне Србије", извештава Вера Марјановић из Беча.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи