Српски нови филм у Шведској

У оквиру првог БаНефф-а - Филмског Фестивала Балкана у Шведској, 18. и 19. фебруара у Стокхолму ће се представити најновија филмска продукција из Србије. Српски филмови ће до априла обићи још четири шведска града: Гетеборг, Малме, Вестерос и Умеo.

Ове године се први пут организује Balkan New Film Festival - BaNeFF, на којем ће се представити најновија филмска продукција из Србије - Serbian New Cinema. У пет градова Стокхолму, Гетеборгу, Малмеу, Вестеросу и Умеу биће приказано пет наших домаћих филмова.

На програму БаНеФФ-а су Бели бели свет - Олега Новаковића, Тилва Рош - Николе Лежаића, Шишање - Стевана Филиповића, Чекај ме ја сигурно нећу доћи - Мирослава Момчиловића и Монтевидео, бог те видео! - Драгана Бјелогрлића.

Премијерно приказивање Serbian New Cinema заказано је за 18. и 19. фебруар у Стокхолму, у најстаријој биопскопској сали у Шведској која још увек приказује филмове (ZITA, Birger Jarlsgaran 37). Остале градове Фестивал ће обићи до априла месеца. Као специјални гости првог BaNeFF - а најављени су глумац, редитељ и продуцент, Драган Бјелогрлић и шведска глумица Лена Ендрe, у улози домаћина.

Ревију у организацији Justin Theatre Production помогли су Folkets Bio, Филски Центар Србије, Svenska Filminstitutet, Амбасада Србије у Стокхолму, Serbernas Riksforbund, РТС, уз помоћ спонзора. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи